1876 відгуків
Група в Viber - фото та відео саджанців в живуПРИЄДНАТИСЯ
Садовий центр СМТ. Рожнятів, Івано-Франківськ, Україна
+380 (68) 404-22-32
+380 (50) 718-43-27
+380 (63) 867-52-86
Сем Сад - semsad.com.ua

7 плодових культур , необхідних мати в кожному саду.

7 плодових культур , необхідних мати в кожному саду.

Які плодові дерева вважаються кращими для посадки в саду? Критерії вибору бувають різними, але найбільш поширеним є здатність саду дарувати плоди протягом всього літньо-осіннього сезону, від ранніх черешень і до пізніх сортів яблук.
Ми напишемо вам необхідні плодових культур необхідно мати в кожному саду для отримання вітамінів потребующих вашим організмом.

 

Черешня

Дерево відноситься до раннецветущим кісточкових рослин, солодкі плоди якого допомагають впоратися з весняним авітамінозом. Черешня містить аскорбінову і яблучну кислоти, каротин, пектини, флавоноїди, кумарин, вітаміни та інші корисні речовини, що благотворно впливають на стінки капілярів, згортання крові і на загальний стан організму.

Якщо розміри саду дозволяють посадити 3 або 4 дерева черешня, то слід вибирати сорти, що дозволяють отримувати врожай з першої декади червня по кінець липня.

Вишня

Це невибаглива і витривала дерево цвіте і плодоносить слідом за черешнею, а самі пізні сорти обдаровують своїх господарів урожаєм до середини серпня. Містяться в плодах вишні вітаміни, пектини, антиоксиданти, органічні кислоти, мікро - і макроелементи сприяють зміцненню захисних функцій організму, запобігають передчасному старінню, покращують діяльність головного мозку і процес кровотворення.

В народній медицині використовуються не тільки плоди, але і плодоніжки, листя, гілочки та кора дерева. Вишня має ні з чим не порівнянну гастрономічну цінність.

Груша

Дерево зацвітає в кінці квітня і, залежно від сорту, може радувати своїм цвітінням весь травень. При невеликій калорійності плоди груші володіють значною поживністю, а наявність клітковини благотворно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту. Тому грушу часто включають до складу дієти для схуднення. Груша солодший яблука, але цукру містить набагато менше, що дозволяє використовувати її в раціоні харчування людей, страждаючих цукровим діабетом.

У плодах груші містяться вітаміни С, А, РР, К, дубильні речовини, ефірні олії, мікро - та макроелементи, які надають позитивний вплив на всі життєво важливі органи людини.

Зливу

Плоди ранніх сортів дозрівають на початку липня, а пізніх – в кінці вересня – початку жовтня. Зливу вважається виключно корисною культурою завдяки наявності вітамінів С, А, В1, В2, Р, калію, фосфору, органічних кислот та інших цінних речовин. Зливу благотворно впливає на перистальтику кишечника, а приготовані з неї компоти і відвари використовуються в якості допоміжної терапії при лікуванні захворювань нирок, атеросклерозу, подагри і ревматизму.
 

Яблуня

Дерево є справжньою прикрасою саду в пору цвітіння, а плоди цінуються завдяки наявності в них яблучної і лимонної кислоти, вітамінів С, В1, В2, Р, Е, каротину, кальцію, калію, заліза, марганцю, пектинів і цукру. Яблука сприяють зниженню холестерину в крові і виведенню з організму щавлевої кислоти, мають загальнозміцнюючу дію, знижують негативний вплив радіації та беруть участь у нормалізації обмінних процесів.

Також, цінність яблук полягає в тому, що їх зимові сорти можна запастися про запас, особливо Пепін шафранний, термін зберігання якого сягає 6 місяців.

Смородина

 

Чорна смородина вважається джерелом корисних речовин і вітамінів, так як в її ягодах містяться вітаміни С, В1, В2, В6, В9, D, E, K, P, A, пектини, каротиноїди, цукру, органічна та фосфорна кислота, дубильні речовини, ефірну олію, вітамін групи K, солі фосфору, заліза і калію.

В листках чорної смородини містяться крім вітаміну С, фітонциди, магній, марганець, срібло, мідь, свинець, сірка і ефірне масло.

Свіжі плоди смородини, сік і відвар з них – незамінне джерело вітамінів, їх вживають при авітамінозах, як апетитний засіб при гастритах зі зниженою кислотністю, виразковій хворобі шлунка, захворюваннях кишечника. Протерті ягоди смородини з цукром і змішані з гречаним борошном (1:1) застосовують для підвищення змісту гемоглобіну в крові.

Смородину використовують як тонізуючий, судинорозширювальну, покращує обмінні процеси, кровоочисний, кровотворенню, вітамінне, протизапальну, апетитне, сечогінний, потогінний засіб.

Рослина покращує функцію кори надниркових залоз, тонізує серцево-судинну систему, підвищує імунітет, знижує рівень цукру в крові при діабеті, її рекомендують при захворюваннях лімфатичних вузлів, атеросклерозі, при підвищеному артеріальному тиску, недокрів'ї і радіаційному ураженні.

Лохина
Істинно цінне плодово ягідна рослина для людей хворих надмірною вагою.

Лохина служить джерелом вітамінів і цінною лікарською рослиною. Її складно зібрати, не пошкодивши, і ще складніше зберегти. На Півночі лохину традиційно зберігають у берестяних коробах, затока риб'ячим жиром і закопавши в мох. В основному, лохину їдять у свіжому вигляді, тому що саме в свіжих ягодах концентрація корисних речовин найвища.

Ягоди лохини володіють рядом унікальних властивостей: захищають від впливу радіоактивного випромінювання, зміцнюють стінки кровоносних судин, нормалізують роботу серця, підтримують здоров'я кишечника і підшлункової залози, уповільнюють старіння нервових клітин, а значить - головного мозку. Крім того, лохина має протицингового, жовчогінну, протисклеротичну, кардіотонічну, гіпотензивну і протизапальною дією. Ефективна при атеросклерозі, гіпертонічній хворобі, капіляротоксикозі, ревматизмі, ангіні та інших захворюваннях, пов'язаних з недостатністю кровоносних капілярів.

Ягоди лохини рекомендується вживати діабетикам, так як вони сприяють відновленню тканин, посилюють дію лікарських препаратів, що знижують рівень цукру в крові, посилюють обмін речовин. Сухі ягоди лохини іноді заварюють, як протидизентерійний засіб (1 ложку ягід заварювати 15 хвилин у склянці окропу).
Листя лохини так само містяться корисні речовини, але трохи в меншій кількості. У народній медицині відвар гілок з листям п'ють при хворобах серця, відвар листя - як м'яке проносне.

При регулярному вживанні ягоди знімають напругу очей і сприяють відновленню зору.
Сік лохини дають при лихоманці, хворобах шлунково-кишкового тракту, а також для посилення виділення шлункового соку. Ягоди лохини рекомендуються людям, що працюють у шкідливих умовах, так як пектинові речовини здатні зв'язувати і виводити з організму радіоактивні метали.

Виявлено, що лохина містить в собі значну кількість филлохионина (вітаміну К1), який бере участь у системі згортання крові. А так само ягоди лохини високої корисні особливо літнім людям для підтримки (активізації) життєвих сил.

Є дані, що лохина перешкоджає утворенню ракових клітин, оскільки містить велику кількість високоактивних антиоксидантів.

Засадивши сад всього п'ятьма видами перерахованих вище дерев, можна забезпечити потребу організму у вітамінах, макро - і мікроелементах протягом майже всього року.

Купити саджанці плодово - ягідних культур ви можете в нашому інтернет магазині "Родинний Сад" . Ми допоможемо вам підібрати відповідний сорт для вашого регіону.
З повагою до вас Сімейний Сад.


Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner